Philip Boerebach, arts, apotheker

Philip Boerebach is, samen met Tony Brouwer, oprichter van het IHCH.

Hij heeft zijn farmaciestudie in 1992 in Groningen afgerond en vervolgens de geneeskundestudie en artsexamen in 2009 in Leiden behaald. Hij is LCR geregistreerd reizigers- en vaccinatiegeneeskundige, nutritioneel arts en geregistreerd openbaar apotheker. Als vaccinatiegeneeskundige is hij met name gespecialiseerd in de internationale rijksvaccinatie schema's en vaccinaties die in Nederland niet onder het reguliere schema vallen (waaronder waterpokken, rotavirus)

Over de achtergrond van het oprichten van het IHCH:

Veel van mijn (expat) vrienden klaagden over het Nederlandse gezondheidssysteem, met name over de houding van zorgaanbieders.  Zij vroegen me of het niet mogelijk was om de zorg op een wat minder paternalistische manier aan te bieden. Met mijn rol in het IHCH hoop ik bij te dragen aan het vervullen van hun (en mijn eigen) wensen.

Naast apotheker is Philip Boerebach ook arts, met speciaal aandachtspunt preventie: Hij is gespecialiseerd in voeding en (reis)vaccinaties:

Omdat ik zowel apotheker als arts ben geeft me dit een brede en gedegen kennis van zowel  conventionele  als complementaire middelen en behandelingen. Ik kan daarmee het beste uit alle disciplines combineren, waarbij ik samen met de patient uit de vaak vele opties kan kiezen. Ik stel me daarbij op als "sparring partner", keuzes worden ook gemaakt op haalbaarheid. Soms is dat conventionele allopathie, soms is het een behandeling met leefstijladviezen of voedingssuplementen, of een combinatie van een van deze.

Philip Boerebach is enkele jaren voorzitter geweest van de Rotterdamse apothekersvereniging. Ook was hij toezichthoudend apotheker bij een farmaceutisch groothandel en TNO, en heeft een GDS ("baxter-) apotheek opgericht.

 

Share: