Test mogelijkheden COVID-19

Testen op COVID-19, voor uitleg over de verschillende soorten tests klik hier

 1: PCR

Het is mogelijk om zowel te testen op een huidige COVID-19-infectie (dit is de zogenaamde PCR-test, uitgevoerd met een neus-keel swab) als op het testen van antilichamen (IgG), om te bewijzen of u door een infectie meer dan 2-3 weken geleden.

Sommige landen hebben een recente negatieve PCR-test nodig om toegang te krijgen. klik hier  voor de COVID eisen aan internationale reizen (engels) 

De reiskliniek van IHCH biedt deze PCR-test aan, de kosten zijn eur 150, alleen op afspraak bel 0031 70 3065111

2: IgG

Een IgG-test wordt aangeboden via onze huisartsen als er een medische indicatie is (als u nog steeds lijdt aan mogelijke COVID -19 infectie, als u een persoon met een verzwakt immuunsysteem in uw huishouden heeft enz.). Het merk van de test is Wantai, het wordt gedaan via venapunctie. Resultaten kunnen 24 uur tot meerdere dagen duren, afhankelijk van de dagelijkse capaciteit van het laboratorium. Als u een Nederlandse verzekering heeft, worden de kosten van uw eigen risico afgetrokken, polisvoorwaarden van buitenlandse verzekeringen kunnen verschillen. Deze test wordt alleen aangeboden als u op beslissing van de huisarts een medische aandoening heeft als gevolg van een mogelijke SARS-Cov-2 infectie.

 Bent u “gewoon nieuwsgierig” of wilt u snel een resultaat, dan bieden wij een IgG sneltest (merk: Biozek) aan, gedaan via een vingerprik, resultaat binnen 15 minuten beschikbaar. De kosten zijn € 50 (plus een kort doktersconsult) De test wordt alleen aangeboden aan geregistreerde patiënten van IHCH en wordt altijd gevolgd door een kort doktersconsult om uit te leggen wat de resultaten betekenen. U kunt hier meer over deze test lezen.

Voor niet-IHCH-geregistreerde patiënten bedragen de kosten van de test € 70, plus de kosten van een consult van € 29,31. Vraag de test aan via ons registratieformulier, kies 'Health Check /  Test alleen' in het eerste vervolgkeuzemenu 

 

 

Share: